Beleggen in grondstoffen

Florentes Vermogensbeheer is een bedrijf dat gespecialiseerd is in beleggen in grondstoffen. Ons bedrijf biedt verschillende soorten investeringsproducten aan, waaronder aandelen, obligaties en alternatieven. Aan de hand van uitgebreide risicoanalyses, onze expertise van de markt en uw wensen, helpen we u slim te beleggen. Samen werken we naar het maximale resultaat. Binnen de categorie alternatieven beleggen we voor onze relaties in grondstoffen.
fl-header-10team-zw3

Wat zijn de voordelen van beleggen in grondstoffen?

Investeren in grondstoffen heeft verschillende voordelen. Dit zijn volgens ons:

  • Sommige grondstoffen zijn schaars
  • ER=r zal altijd vraag naar grondstoffen zijn
  • Grondstoffen gaan niet failliet

Schaarste van grondstoffen en de vraag naar grondstoffen

Een grondstof kent geen onbeperkte voorraad. Bij hoge schaarste neemt de waarde aanzienlijk toe. Uw investering wordt op termijn dan meer waard. Er zijn veel verschillende soorten grondstoffen waarin u kunt investeren. Dit maakt het mogelijk om een gespreide portefeuille uit verschillende grondstoffensectoren (binnen de categorie alternatieven) samen te stellen. 

Veel grondstoffen zijn belangrijke pijlers voor andere productiesectoren. Een voorbeeld hiervan is koper wat een belangrijke schakel is bij het verduurzamen van het energietransitieproces. Dit geldt ooklithium en de accumarkt. In vele producten wordt lithium verwerkt. Ook beleggen we in bedrijven die deze grondstoffen in hun producten verwerken dan wel handelen in grondstoffen.

Er zijn nog genoeg delen van de wereldn waar  flinke groei te verwachte  is. Ook landen/regio’s de nu nog minder ontwikkeld zijn, zullen meer grondstoffen nodig hebben om te produceren, wat de waarde van grondstoffen positief beïnvloed.

Ons verhaal
Ons verhaal

Grondstoffen gaan niet failliet

Tevens biedt investeren in grondstoffensectoren beleggers bescherming tegen inflatie. Inflatie is wanneer de algemene prijsniveaus stijgen en daardoor koopkracht verloren gaat. Grondstofprijzen stijgen over het algemeen mee met inflatie, waardoor beleggers minder last ervaren van koopkrachtverlies. Bovendien gaan de grondstoffen niet failliet. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw investering ineens verdwijnt. Wel kan er sprake zijn van waarde-mutaties.

In welke grondstoffen beleggen?

Er zijn veel verschillende grondstoffen waarin u kunt investeren, maar sommige grondstoffen zijn populairder dan andere onder beleggers. De keuze voor een grondstof hangt af van persoonlijke voorkeur, maar ook van economische factoren zoals groei of recessie. Energie gerelateerde grondstoffen zoals bijvoorbeeld olie en gas, maar ook lithium zijn bijvoorbeeld populair tijdens periodes van sterke economische groei, omdat er dan meer vraag is naar energieproducten.
Onder grondstoffen scharen we ook edelmetalen. Edelmetalen zoals goud zijn een mooie aanvulling op een goed gespreide beleggen en beschermt veelal tegen inflatie. De koers van goud is niet gekoppeld aan de koers van de Amerikaanse dollar of aan de effectenbeurs. Goud wordt gezien als een veilige haven in tijden van economische onzekerheid. Dit geldt ook voor zilver. Ook zilver is een goede keuze als u wilt beleggen in grondstoffen.
Ons verhaal
Ons verhaal

Maak toekomstbestendige keuzes, met behulp van Florentes

Beleggen in grondstoffen is toekomstbestendig, omdat de wereldbevolking groeit en de vraag naar grondstoffen toeneemt. Daarnaast is de wereldwijde voorraad aan grondstoffen beperkt en zullen de prijzen voor grondstoffen naar verwachting blijven stijgen. Beleggen in grondstoffen biedt daarom goede kansen om rendement te behalen. Florentes schaart grondstoffen onder de categorie alternatieven en het vormt een mooie aanvulling op uw portefeuille.

Wij helpen bij het maken van slimme keuzes

De experts van Florentes Vermogensbeheer helpen u graag bij het maken van slimme keuzes. De waarden van grondstoffen veranderen continu. Dit kan in uw voordeel werken als de lijn stijgende is. Maar de waarde kan ook dalen. Bij een constante daling is het verstandig om uw aandeel te verkopen. Voor u lastig in te schatten en tijdrovend om in de gaten te houden. Laat dit nu precies zijn waar wij goed in zijn. Onze adviseurs beleggen op het juiste moment in grondstoffen en verkopen wanneer nodig.
Ons verhaal
Ons verhaal

Neem contact op voor deskundig advies

Of u nu als ondernemer of particulier wilt beleggen in grondstoffen: het team van Florentes Vermogensbeheer staat voor u klaar. Onder het genot van een kopje koffie komen we graag meer te weten over uw financiële doelstellingen, uw wensen en het risico dat u wilt nemen. Neem contact op voor deskundig advies!

CONTACT ONS VIA 085 – 023 04 45
VOOR EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK.

 

 

…of vul onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.

Florentes Vermogensbeheer

Wij zijn een zelfstandige en onafhankelijke vermogensbeheerder. Met kantoren in Rotterdam, Utrecht en Zeist.

© Copyright Florentes Vermogensbeheer 2022

Rotterdam

Parklaan 34
3016 BC Rotterdam
010 – 268 70 87
info@florentesvermogensbeheer.nl

Zeist

Zusterplein 22-A
3703 CB Zeist
030-686 51 90
info@florentesvermogensbeheer.nl

Utrecht

Maliebaan 89
3581 CG Utrecht
030-208 30 09
info@florentesvermogensbeheer.nl