Beleggen in obligaties

Wilt u graag uw vermogen laten groeien, met een voorspelbaar rendement en zonder zeer grote risico’s te nemen? Beleggen in obligaties is dan een uitstekende beleggingsmogelijkheid. Hiermee belegt u relatief veilig en het rendement is al hoger dan op uw spaarrekening. Onder de begeleiding van Florentes Vermogensbeheer gaan we samen voor succes. Onze persoonlijke aanpak in combinatie met onze expertise zorgt voor een gouden combinatie. We helpen u graag.
fl-header-10team-zw3

Wat zijn obligaties?

Een obligatie is bijvoorbeeld een schuldbekentenis van een overheid of een bedrijf. Als belegger leent u geld aan de uitgevende instantie en krijgt u daar een rentecoupon voor terug. Op een bepaalde datum, de vervaldatum, krijgt u het geleende bedrag weer terugbetaald. De waarde van een obligatie wordt bepaald door de looptijd, de rente die u ontvangt en de kredietwaardigheid van de uitgevende instantie. Wanneer u obligaties koopt, bent u in wezen een lenende partij. U leent geld aan de overheid of aan bedrijven en ontvangt daarvoor rente. Obligaties zijn relatief veilige beleggingen: ze zijn minder volatiel dan bijvoorbeeld aandelen en er is maar een beperkt risico op verlies van kapitaal. Doordat u jaarlijkse rente krijgt kunt u obligaties ook goed gebruiken voor een aanvulling op uw inkomen of ter dekking van uw oudedagsvoorziening.

Obligaties worden ook wel ‘defensieve’ belegging genoemd, omdat ze meestal goed presteren wanneer andere markten slecht draaiend zijn (bijvoorbeeld tijdens economische recessie).

Ons verhaal
Ons verhaal

Hoe behaal ik rendement uit mijn obligaties?

Investeren in obligaties kan een interessante manier zijn om uw geld rendement te laten opleveren. Het rendement van obligaties wordt grotendeels bepaald door de looptijd en de rente die u ontvangt. Daarnaast is ook de kredietwaardigheid van belang: hoe hoger het risico dat de uitgevende instantie niet aan haar verplichting kan voldoen, hoe hoger het rendement dat u als belegger ontvangt.

Slim investeren in obligaties samen met de experts van Florentes

Wanneer u zelf wilt investeren in obligaties, moet u een account aanmaken bij een online broker. Op het platform van deze broker kunt u dan beleggingsfondsen en obligaties opzoeken die u interesseren. Dit is echter wel complex. Hoe weet u immers welke obligaties het beste bij uw beleggingsdoelen passen en welke risico’s deze obligaties hebben? Als u via een vermogensbeheerder zoals Florentes in obligaties investeert hoeft u geen accounts aan te maken bij brokers of tijdrovend onderzoek te doen. Wij hebben experts die u precies kunnen begeleiden naar het beste obligatieprofiel voor u. Tezamen met u gaan we op zoek naar een passende beleggingsmix, die aansluit op uw situatie om uw doelen en wensen te realiseren.
Ons verhaal
Ons verhaal

Welke mogelijkheden zijn interessant voor mij?

Als u wilt beleggen in obligaties, is het belangrijk om te weten welke soort obligatie het beste bij u past. Kortlopende of langlopende? Aandelenobligaties of bedrijfsobligaties? Staatsobligaties of bedrijfsobligaties? Als belegger heeft u keuze uit verschillende soorten obligaties, afhankelijk van wat u met uw geld wilt bereiken. Zoals hierboven beschreven, is het rendement op obligaties grotendeels afhankelijk van het risico, de looptijd en de rente.

Aandelen-, staats- of bedrijfsobligaties

Staats- en bedrijfsobligaties zijn het meest populair. Het grootste verschil tussen beide zit ‘m in het risico . Bij staatsobligaties staat de overheid garant voor de terugbetaling en rente. Het risico is relatief laag. Bij bedrijfsobligaties zijn de betalingen afhankelijk van het bedrijf dat ze uit heeft gegeven. Is het bedrijf winstgevend? Dan kunt u uw inleg met rente terugverwachten. Dit geldt echter niet bij tegenvallende resultaten. U kunt dan een deel van uw inleg verliezen.
Ons verhaal
Ons verhaal

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij kunnen rechtstreeks in obligaties beleggen maar wij kunnen ook beleggen in beleggingsfondsen die in verschillende soorten obligaties investeren Beide kunnen interessant voor uw zijn als instrument om te spreiden. Het hangt allemaal af van uw doelstellingen en risicoprofiel. Florentes Vermogensbeheer kan u hierbij adviseren en helpen om het voor u ideale beleggingspakket samen te stellen.

CONTACT ONS VIA 085 – 023 04 45
VOOR EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK.

 

 

…of vul onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.

Florentes Vermogensbeheer

Wij zijn een zelfstandige en onafhankelijke vermogensbeheerder. Met kantoren in Rotterdam, Utrecht en Zeist.

© Copyright Florentes Vermogensbeheer 2022

Rotterdam

Parklaan 34
3016 BC Rotterdam
010 – 268 70 87
info@florentesvermogensbeheer.nl

Zeist

Zusterplein 22-A
3703 CB Zeist
030-686 51 90
info@florentesvermogensbeheer.nl

Utrecht

Maliebaan 89
3581 CG Utrecht
030-208 30 09
info@florentesvermogensbeheer.nl