Gespreid beleggen

Gespreid beleggen is het kopen van verschillende soorten beleggingen zoals aandelen en obligaties om het risico te verminderen. Het is een belangrijk onderdeel van vermogensbeheer. Op de lange termijn levert gespreid beleggen meer rendement op. Florentes vermogensbeheer biedt hiervoor ondersteuning aan.

fl-header-10team-zw3

Waarom het verstandig is om aandelen te spreiden

Aandelenspreiding is verstandig omdat het uw risico’s vermindert. Als u alleen aandelen in één bedrijf koopt, dan bent u volledig afhankelijk van de prestaties van dat bedrijf . Als het bedrijf slecht presteert of haar verwachtingen niet realiseert, dan kunt u geld verliezen. Door aandelen te kopen van verschillende bedrijven, loopt u minder risico. Hierdoor ontstaat er spreiding ofwel diversificatie in uw portefeuille.

Ons verhaal
Ons verhaal

Risico spreiden door gespreid beleggen

Het doel van gespreid beleggen is om het risico te spreiden en ervoor te zorgen dat u niet alleen afhankelijk bent van één bedrijf of teveel afhankelijk bent van een sector. Er zijn veel manieren waarop u uw beleggingen kunt spreiden, maar een van de eenvoudigste manieren is door te investeren in verschillende sectoren. Een andere manier om te spreiden, is door in verschillende landen en regio’s te investeren. Dit kan ervoor zorgen dat als er problemen optreden in één land maar de rest van de wereldmarkten nog steeds goed draaiende blijven, u toch rendement maakt.

Renderen in verschillende marktomstandigheden

Gespreid beleggen is een strategie die ervoor zorgt dat u in alle economische omstandigheden rendement kunt behalen. Door uw geld in verschillende soorten activa te beleggen, zoals aandelen, obligaties, alternatieven (private equity, hedgefunds, grondstoffen) en vastgoed, verkleint u het risico dat u neemt. 

Als één markt of sector slecht presteert, dan heeft u nog altijd kans om voordeel te behalen in een andere markt of sector. Dit maakt gespreid beleggen een goede strategie voor beleggers die op zoek zijn naar stabiel rendement.

Ons verhaal
Ons verhaal

Maak een vrijblijvende afspraak

Het is belangrijk dat u vaststelt wat uw risicobereidheid en doelstellingen zijn. Uw wensen samen met onze expertise, ervaring en middelen zorgt voor een gouden combinatie. Daar geloven we sterk in. Wilt u meer weten over gespreid beleggen? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak! Onze experts vertellen u graag meer over onze werkwijze.

CONTACT ONS VIA 085 – 023 04 45
VOOR EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK.

 

 

…of vul onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.

Florentes Vermogensbeheer

Wij zijn een zelfstandige en onafhankelijke vermogensbeheerder. Met kantoren in Rotterdam, Utrecht en Zeist.

© Copyright Florentes Vermogensbeheer 2022

Rotterdam

Parklaan 34
3016 BC Rotterdam
010 – 268 70 87
info@florentesvermogensbeheer.nl

Zeist

Zusterplein 22-A
3703 CB Zeist
030-686 51 90
info@florentesvermogensbeheer.nl

Utrecht

Maliebaan 89
3581 CG Utrecht
030-208 30 09
info@florentesvermogensbeheer.nl