Vermogensbeheer stichtingen

Als stichting wilt u uw vermogen aanwenden om projecten te ondersteunen en maatschappelijke doelen na te streven. Het aanhouden van liquiditeiten levert weinig tot niets op en kost soms ook geld. Goed vermogensbeheer voor uw stichting zou een passende oplossing voor deze situatie kunnen zijn. Is er binnen uw stichting onvoldoende expertise over vermogensbeheer? Of is er geen tijd voor? U kunt het vermogensbeheer van uw stichting toevertrouwen aan een onafhankelijke, ervaren en deskundige partij als Florentes vermogensbeheer. We bieden speciaal vermogensbeheer voor stichtingen aan. Met onze diensten willen we bijdragen aan uw maatschappelijke doelen.

header3

Vermogensbeheerders voor stichtingen

Als bestuur van een stichting beschikt u over een vermogen waarmee zorgvuldig en verantwoordelijk moeten worden omgegaan. Dit vermogen wordt ingezet voor maatschappelijke doeleinden. Veelal willen stichtingen een vaste inkomstenstroom creëren, zodat projecten kunnen worden ondersteund en de continuïteit van de stichting gewaarborgd kan blijven. Met de huidige rente levert sparen weinig op. Florentes helpt u bij het beheren van uw vermogen. We denken met u mee en bieden altijd een maatwerk strategie, die we gezamenlijk bepalen.
Tijdens een persoonlijk gesprek komen we graag meer te weten over de (financiële) doelstellingen van uw stichting, de wensen en eventuele verwachtingen. Bij Florentes hechten we namelijk veel waarde aan hoge professionaliteit met hoge persoonlijke aandacht.

Ons verhaal
Ons verhaal

Voordelen voor stichtingen om vermogen te laten beheren

Het vermogensbeheer van stichtingen kan op diverse manieren onderhouden worden. Als er in uw bestuur bekwame en ervaren beheerders zitten, dan kunt u ervoor kiezen deze taak in eigen beheer uit te voeren. Bij gebrek aan ervaring, tijd, middelen of expertise kan tevens overwogen worden om een onafhankelijke partij in te schakelen als Florentes. Wij hebben ruime ervaring in het beheren van vermogens van uiteenlopende stichtingen. Bovendien beschikken wij over de middelen en kennis om op zorgvuldige wijze met uw beleggingen om te gaan. Snel en wendbaar. Energiek en maatschappelijk betrokken. Wij beleggen uw vermogen op de manier die bij uw persoonlijke situatie en wensen past.

Een beleggingsstatuut

Een beleggingsstatuut kan uw stichting helpen bij het voeren van een consistent beleggingsbeleid. In het beleggingsstatuut kunnen diverse specifieke afspraken worden vastgelegd, zoals bijvoorbeeld het uitsluiten van bepaalde bedrijven of sectoren waar uw stichting niet in wenst te bellen. Dit beleggingsstatuut is van groot belang, vanwege de maatschappelijke verantwoordelijkheid die een stichting moet of wil afleggen over het vermogen. Door vooraf bepaalde keuzes vast te leggen en af te kaderen, voorkomt dit mogelijke problemen in de toekomst. Zo blijven we een koers varen die constant is en houvast biedt.
Ons verhaal
Ons verhaal

Maatschappelijk verantwoord beleggen

Als stichting wilt u uw vermogensbeheer mogelijk op een maatschappelijk verantwoorde of duurzame wijze onderhouden. Florentes denkt graag met u mee, hoe dit geïmplementeerd kan worden en hoe uw doelstellingen verwezenlijkt kunnen worden. Ook op het gebied van maatschappelijk verantwoord of duurzaam beleggen bent u bij ons op de goede plek. Samen met u zullen we kijken op welke manier het vermogensbeheer van uw stichting op een maatschappelijk verantwoorde en duurzame invulling kan krijgen. Hierbij hanteren wij maatwerk.

Meer informatie? Neem gerust contact op

Heeft uw stichting behoefte aan hulp bij vermogensbeheer? Florentes staat voor u klaar. Bij ons is het vermogensbeheer van uw stichting in betrouwbare en bekwame handen. Wij bieden maatwerk oplossingen voor iedere klant. Meer informatie over onze mogelijkheden of interesse in een vrijblijvend gesprek? Neem gerust contact met ons op.

Florentes-Rottterdam-Locatie-3

CONTACT ONS VIA 085 – 023 04 45
VOOR EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK.

 

 

…of vul onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.

Florentes Vermogensbeheer

Wij zijn een zelfstandige en onafhankelijke vermogensbeheerder. Met kantoren in Rotterdam, Utrecht en Zeist.

© Copyright Florentes Vermogensbeheer 2022

Rotterdam

Parklaan 34
3016 BC Rotterdam
010 – 268 70 87
info@florentesvermogensbeheer.nl

Zeist

Zusterplein 22-A
3703 CB Zeist
030-686 51 90
info@florentesvermogensbeheer.nl

Utrecht

Maliebaan 89
3581 CG Utrecht
030-208 30 09
info@florentesvermogensbeheer.nl